Det ble en whisky + soda som aperitif, og det kom en amuse bouche på bordet. Det var en aubergine-ett-eller-annet. God var den. Laks Balik til forrett (Swiss serverer normalt ikke kaviar, og det passer meg bra).
Hmmm, dette frister veldig. Spørs om Amexen får kjørt seg fremover ved å prøvebooke og se om evoucheren slår til…
Tid for dessert! Av erfaring har jeg hoppet over ostebrikken, for den er for stor... Jeg valgte coffee mousse med iskrem, det var himmelsk. Jeg valgte en Kirsch til aperitif. Det er vel det samme barske, gamle damer drikker søndager kl 14:00? Litt sånn collaboration "Huggorm X Kirsebær"
Snart sengetid her fra luftrommet over Svartehavet. God natt, alle - min rapport fortsetter når LX180 nærmer seg Suvarnabhumi.
Nesten. I Sveits drikker vi kirsch på samme måte som man i Norge drikker akevitt til tung mat. Feks til raclette, for å hjelpe til med fordøyelsen.
Swiss har for vane å servere Eau de vie fra Etter, en av verdens beste produsenter av fruktdestillat. Deres Kirsch er nydelig. Likså pære, eple, plomme, og alt hva de velger å destillere. Norsk importør har dessverre vært udugelig over tid, så dette må man reise til Zug for å handle selv. Litt mimring fra covid da jeg var der sist: https://insideflyer.no/forums/threads/til-sveits-for-%C3%A5-hente-brennevin.17249 K
God morgen fra LX180 som snart har karret seg over Bengalbukta. Jeg sov ganske godt, litt usikker på hvor mange timer det ble, kanskje 5. Det var litt kaldt, så dyne og pysjamas kom godt med. Jeg valgte en relativt beskjeden frokost sett i forhold til hva de tilbød, med porsjert egg, gravlaks, frukt, yoghurt, espresso og grapefruktjuice. Utrolig at porsjert egg servert på et fly kan smake godt. Eller så kan det være sånn at når man har vokst opp på et tidligere småbruk midt i tjukkeste skauen på Østlandet så vet man ikke bedre
Lander på Suvarnabhumi om rundt 30 minutter. Takk for følget på utreisen. Spørs om det ikke kommer et par bilder fra hotellet senere i dag God lørdag!
Litt skuffet over Swiss "arrival service" på Suvarnabhumi. Hadde sett for meg golfbil, det har alltid vært min drøm å bli transportert i på en flyplass. Men neida, ankomst var på den grusomme satellitten og det var en ansatt på flyplassen som guidet oss hele veien til priority track i passkontrollen. Til fots og med shuttletog. Dette var første besøk i Thailand på 10 år. Jeg tok toget inn til byen, det var veldig smidig. Hotellet jeg bor på heter Eastin Grand Hotel Phayathai, og er nylig åpnet. Det lå rett ved endestasjonen til flyplasstoget. Det hele var litt overveldende. Alt var større og mer luksuriøst enn ventet. Innsjekk i executive lounge og stort rom på 35. etasje med milsvis utsikt. Alt i minibaren er inkludert (brus, vann og sjokolade). To svømmebasseng et eller annet sted i hotellet og tre forskjellige heislobbyer til forskjellig formål, jeg mistet helt oversikten. Ikke at jeg planlegger å svømme. Her er bilder, inkludert velkomstdrink i executive lounge og gave på rommet.
Jeg la forresten merke til noe helt sjokkerende under landing i dag. Dette er kanskje godt kjent, men det stod flere fly fra Thai og råtnet på Suvarnabhumi. De var falmet av solen, og jeg ble ganske lei meg av synet.
A380ene (4 i BKK og 2 i Pattaya) er til salgs fordi Thai ikke vil ha dem i flåten lenger. Kanskje du kan få en god pris?
Det stod både A380 og 747'er der i påsken i fjor. Jeg vil tro de har stått støtt siden pandemien. Rart at de ikke ser noen verdi i disse. Skulle tro TG kunne sette disse i stand billigere enn feks LH gjorde med sine.
Takk for oppklaring. Emirates ser jo ut til å ha uendelig appetitt på A380, så ja, underlig at de ikke har kastet seg over muligheten. Uansett et sørgelig syn.
God morgen! I går kveld fikk jeg en negativ overraskelse. Noen hadde flyttet inn på rommet ved siden av, og da fant jeg ut hvor lytt det var. Faktisk var det uutholdelig, og det var forbindelsesdøren som må ha vært papirtynn. Sånt gidder jeg ikke betale penger for når det markedsføres som et femstjerners hotell. Så da var det bare å ringe og klage, og 30 minutter senere befant jeg meg i en suite på 44. etasje. Suiten i seg selv vil jeg si var litt deprimerende på en måte, og spesielt badet ga meg Ondskapens hotell-vibber. Men jeg sov godt, det skal sies.
Nå er det frokost på gang. Jeg valgte å spise i den store restauranten og ikke i loungen. Veldig få hotellgjester her akkurat nå. Den er stor og forvirrende, faktisk har hvert bord et kart som viser hvor man finner alt Hadde det vært fullt med mennesker så hadde dette blitt stressende. Her er noen inntrykk.