T minus 1 stengt tatt : etter at turen startet med SAS go i går morges. Reisen ble som for mange andre på forum booket etter Overgangen til SkyTeam. Selv var jeg i Mexico og kom sent i gang med å lete. Jeg tvilte for lenge for å få booket Mauritius men fikk booket noen reiser CDG-CAY både for egen del og for 2 vennepar som ordner Paris ferie på egen hånd og bare snur i Cayenne. Leiebil : Korukou og Cayenne er målet. Dessverre ble 2 dager i jungelen kansellert forrige uke. Og så langt har jeg ikke funnet noe alternativ: leirene jeg har sjekket er ikke åpne fordi det er få turister.
Reisefølge 2 har slitsomme dager på jobb for tiden så da ble det bli henting og tidlig morgen tur til OSL. Greit det, men det betyr at jeg må regulere boble inntaket i Paris på vei hjem. Jaja Go bio på meg og go light på henne. Så da kunne vi ikke sitte sammen på et ganske tomt fly til Paris. Ikke så mye å si om turen dit: dét morsomte var vel en 4 åring med delvis asiatiske gener som uttrykte stor indignasjon over at de måtte fly SAS denne gangen også: familien flyr tydeligvis østover jevnlig. han ble raskt trøstet med lovnader om at det ble andre flyselskap senere i år
Luxelthe Hotel i Montmartre / Pigalle ble valg pga pris og greie ratings. Det var billig og rent. Selv er jeg nyforelsket i Frankrike etter Beaune og bryllup i høst. Det er jeg fremdeles. Så langt ingen sure fransktalende men heller god blanding av språk og smil også går det fint.
Det er godt mulig at jeg hopper over Amex i år. Jeg generer ikke nok poeng til 5 CT. Så derfor ble det bio billett og bio fuel : for gull må jeg ha et år eller to til.
Bolt har gitt meg vouchers med rabatt. Men var uansett billigst. Det betyr oppmøte ned i kjelleren og rundt er hjørne. Så sjåføren kom heller opp og hentet oss. 28 og 36 euro+ litt tips for turene der morgenturen med en fransk rally sjåfør Overaskende nok var billigst. Den offisielle taxi appen skulle ha rundt 50 og skranken på flyplassen 56.
Gårsdagen ble gåtur opp til den hvite kirken. Ned igjen og rundt og mye frem og tilbake. Før middag og en god natts søvn.
Middag ja ble sendt rundt hjørnet fra hotellet av en kompis med bedre Paris oversikt en meg. vi fikk 15 min i kø på det digert men trivelig brasseri i mer moderne stil. No nonsens smakfull og billig god mat. Virkelig anbefalt. Bouillon har fler avdelinger og jeg skjønner de er fulle på en mandag. Bok bord. 64 euro med vin drikke 3 retters og kaffe er vanskelig å klage på.
Vi fikk en drink. Og en lett rose gjennom måltidet. Gåselever og snegler. Brandade torsk med en feit fiskete og stekt potetstappe. og en grønnsaks symfoni med porsjert egg til hovedrett. Sitron sorbet og sitron terte og kaffe også vagget vi ut i den kalde januar natten da.
Takk takk 45 min forsinket fordi gaten ikke ville trille hjem etter boarding. Men nå er dørene lukket og champagnen samle sammen igjen.
Reisefølget ha klar beskjed om at det ikke ble lounghopping så 2E og område 6 med SkyPriority innsjekk som gikk rask ble etterfulgt av toget til L gates. Egen prioritert pass sjekk og linje i sikkerhetskontrollen også opp en heis til en lys åpen lounge der Clarins spaet dessverre ikke hadde tid før avgang. Takk til …. For god oversikt over alternativene: på veien hjem har vi fler timer så da blir det nok flagship loungen selv med litt gå og reisetid dit. Full lounge, men gode stoler og lys utsikt over innkjøringen til CDG. Nydelig eggerøre, silkemyk. Og godt stekt men ikke sprøtt bacon med deilig brioche og ferskt surt og sprøt brød. Ellers helt vanlig mat og drikke. Godt men ikke spektakulært. Dessverre ikke champagne før kl 11. Noen minutter før oppsatt tid gikk vi til gate og ble sluppet inn SkyPriority køen. Litt ventetid der og i område før broen ble det. 2 dører var åpne men B døren var merket med alle klasser så vi svingte til høyre til 1E og K i den gamle kabinen. Jeg liker den. Lys og elegant og setene og fotbrønnene er store nok for at jeg som er lang kan sove godt. Men det er et utdatert sete sammenlignet med mange av *A konkurrentene. Gleder meg til å få teste det nye setet også. I sete lå den en grei pute. Et stort og tykt pledd, for små slippers også kom det et helt ok standard kit før avgang. Det lå også kleshengere i alle seter. Deilig å kunne henge klær rett opp og de forsvant mens jeg besøkte det store badet ved A døren. Eneste store feilen jeg finner på setet er plasseringen av knapper akkurat der albuen lander. Jeg glir stadig frem og tilbake: helt uten å ville det selv. Er av to toaletter foran ble forbeholdt crew og flight deck. Galley foran ble kun brukt som lager på denne flighten så det var de bakerste setene og kanskje mini kabinen som fikk trafikk. Både med traller som kom fram som hos SAS men uten bord servering som hos dem og Turkish. Clarisns produkter og et rent toalett gjennom reisen. Er sånn det skal være ombord. SMS og info om at WiFi ikke virket i dag kom. Og en full kabin fylte seg opp. Vi var klare men ble en god time forsinket først med en bro som ikke ville rulle og så deicing. Flere glass med Palmer champagne/ en varm klut og meny på papir hadde jeg bekreftet lunch valget til hovedrett før vi satte kursen ut mot havet rett vest. Vann og juice ble også tilbudt men : og etter ca 30 min på bakken fikk vi amuse og en pakke med sprø ostekje
Service gled godt om ikke hastig med et crew som fortalte om både mat og drikke. Engelsk Med litt fransk ispedd ble brukt av alle etter første interaksjon. Det er jevnt over godt det vi får, og nok uten at det er digre porsjoner. Presenterer pent på porselen og brett. Smaksmessig treffer det over det meste jeg har fått i biz. Prestasjonene ligger over SAS men ikke som EVA og SA: og råvarene er enklere en first måltidene jeg har hatt. Min favoritt er sopp og mais som amuse og hvit fisk med gulrot som hovedrett. Vegetar soppen reisefølge valgte var god men for søt. Øretten til forsett er god uten å være spektakulær. Karamell kaken som følger god ost er ikke margarin feit men lett salt søt og deilig med espresso og en av 3 parfaits vi kan velge mellom. Palmers rose har vært til salgs på OSL, jeg digger den men ombord ble brut for tør og tynn for meg. Vinneren med fisk og mye grønnsaker ble den hvite fra languedoc. Noen timer søvn senere kunne jeg utforske ife og et digert film utvalg. Fikk snurret 2 filmer på en liten men klar og responsiv skjerm. Dagfligt og åpne vinduer plager ikke skjermen nevneverdig. Før landing kommer det gravlaks og en anonym salat. Salmon always salmon slagordet til SAS har tydeligvis slått an i Paris også. En flamsk? Neipa får følge laksen og har nok syre til fettet og saltet. I skrivende stund venter jeg på kaffe. Så får vi se hvordan landingen, bagasje og Europcar køen blir de neste timene. Uansett er det en god time til hotellet. Jeg er altså godt fornøy med AF så langt. De leverer et godt produkt ut fra Paris. Så er jeg spent på å få utforske videre de neste årene.